torstai 6. maaliskuuta 2014

Hannan Lihapullat

5:lle

700 g Naudan Jauhelihaa
n.8 cm pala "eilistä" Patonkia
1 dl Kermaa
1 dl Maustamatonta Jugurttia
1 Sipuli
1 Kananmuna
1 Chilipalko
2 rkl Soijaa
1 tl Mustapippuria rouhittuna
2 tl Paprikajauhetta
1 tl Inkiväärijauhetta
½-1 Limen mehu
1-2 Valkosipulin kynttä
1 nippu Persiljaa


Ota iso kulho. "Nypi" patonki kulhoon. Laita joukkoon kerma ja jugurtti. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipulin kynnet, soija, limen mehu ja kuivat mausteet.
Leikkaa chili pitkittäis suunnassa ja poista siemenet. Pilko hienoksi. Pese kädet tämän jälkeen erittäin hyvin ja vältä koskemasta silmiin ja vältä kosketusta rikkinäiseen ihoon. Lisää myös hienonnettu chili kulhoon ja sekoita. Lisää hienonnettu persilja.

Lisää jauheliha ja tee tasainen taikina. Lisää vielä kananmuna ja sekoita.

Muotoile reilun kokoisiksi lihapulliksi ja paista uunissa.

Keskitasolla, 200 astetta ja noin 25 minuuttia.

Tarjoile napostelukasvisten kanssa, ranskalaisten tai muusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti