½pakettia Pekonia
suolaa
paprikajauhetta
valkopippuria
½ lihaliemikuutio
1dl Kermaa (ei ole pakollinen)
Kastike:
n.100g Paistonkestävää margariinia tai voita ja tilkka öljyä
3rkl vehnäjauhoja
vettä
Ota jo hyvissäajoin lihakuutiot huoneenlämpöön. On tärkeää etteivät lihat olisi suoraan jääkaapista ennenkuin paistat ne. Paista lihat pannulla. Lisää joukkoon kuutioitu pekoni, sekä sipulit ja mausta. Kun lihat ovat saaneet ruskean paistopinnan lisää pannuun n.2dl vettä, siirrä viereiselle levylle odottelemaan.
Valmista kastike, laita margariini ja jauhot pannulle. (Jos tuntuu, että seos on liian kuivaa ja jauhoista lisää rasvaa). Kuumenna seosta täydellä teholla pannulla kunnes se on väriltään todella tumman ruskeaa. (Älä hermostu tässä saattaa kestää jonkin aikaa, mutta maltti on valttia). Lisää joukkoon samalla sekoittaen vettä ja lisää sen verran kuin tarvetta on. Lisää joukkoon lihaliemikuutio ja anna porista ainakin 10min.
Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon lihat toiselta pannulta, sekä tietysti neste. Halutessasi lisää joukkoon kerma.
Tarkista maku!
Tarjoile perunoiden tai muusin kanssa.
Älä unohda aterialta kasviksia tai salaattia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti