Pohja:
200 g Digestivekeksejä
100 g Voita
Täyte:
4 Liivatelehteä
Vettä
1 prk Vaahtoutuvaa Vaniljakastiketta
1 prk Maitorahkaa
½ dl Sokeria
1 rasia Sitruuna tuorejuustoa (tai jos et halua sitruunan makua voit käyttää Mascarpone juustoa)
200 g pakaste Mustikoita
Murenna keksit. Sulata voi. Sekoita voi ja keksimurut.
Ota halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoka ja pingota sen pohjalle leivinpaperi. Painele keksi seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike. Lisää sokeri, rahka ja tuorejuusto ja sekoita.
Valuta mustikat hyvin ja puristele ne mahdollisimman kuiviksi. (Voit laittaa niiden sekaan 1rkl perunajauhoa. Jauhot imevät mustikoista kosteuden.) Lisää Mustikat täytteeseen ja sekoita varovasti.
Ota pieni kattila. Laita kattilaan vettä niin että pohja peittyy juuri ja juuri. (n.4rkl) Kiehauta vesi. Ota kattila pois liedeltä ja puristele liivatelehdet veteen. (Älä keitä Liivatteita!) Sekoita tasaiseksi.
Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita nostellen varovasti.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin kahdeksi tunniksi. (Itse teen aika usein jo edellisenä päivänä.)
Ota kakku vuuasta, nosta tarjoiluvadille ja koristele.
Koristeena voit käyttää esimerkiksi mustikoita, mintunlehtiä, sitruunan tai limen kuorta raastettuna tai tummaa suklaata raastettuna.
Tosi hyvä juustokakku! Ensimmäistä kertaa juustokakkua tein ja oli todella maistuva ja helppo! Ihanaa että laitoit tän ohjeen <3 T.Anniina
VastaaPoistaMoi! Kiitos palautteesta. Joo, tää on tosiaan helppo tehdä ja tosi hyvää. Moni aattelee että on vaikea tai työläs tehdä, mutta ei ole! Makua saa kivasti muutettua muilla marjoilla ja erilaisilla tuorejuustoilla, likööreillä ja tuoremehuilla.
VastaaPoistaEi muuta kuin kokeilemaan.
T:Hanna :)