Tästä ruuasta tulee mieleeni noin vuoden takainen tarina.
Meidän esikoisen kaveri oli tulossa kylään ja harmittelin mielessäni, että meillä on ruokana pinaattikeittoa, eikä kaikkien lempparia spaghettia tai makaroonia...
No pojat tulivat ruokapöytään ja sanoin vielä, ettei ole pakko syödä kaikkea, mutta jos ainakin maistaa. Pojat söivät keittoa hyvällä ruokahalulla, kaveri otti lisää ja harmitteli, ettei keittoa ollut enempää kun olisi ottanut vieläkin lisää.
-Yli puoli vuotta tuon jälkeen tapasin pojan kerran jalkapallotreeneissä. Hän sanoi moikka, ja mainitsi, että oli muuten ihan älyttömän hyvää se sun pinaattikeitto kun viimeks kävin teillä. Teetkö sitä ens kerralla kans, ku mä tuun teille... :)
4:lle
300 g pakaste Pinaattia
7 dl Vettä
1½ Kasvisliemikuutiota
½ tl Valkopippuria jauheena
3 dl Kermaa
Suurus:
n.4 rkl Vehnäjauhoja
n.1½ dl Vettä
Mittaa vesi kattilaan ja laita pinaatti sinne. Anna kiehua. Lisää liemikuutiot ja valkopippuri.
Tee suurus esim. kahvimukiin. Laita mukiin jauhot ja kylmä vesi. Sekoita haarukalla tasaiseksi tahnaksi.
Kaada suurus kiehuvaan keittoon, ohuena nauhana, samalla sekoittaen. Kaada suurusta niin, että keitto on sopivan paksuista. (Omasta mielestäni tämä on keitto joka voi olla hieman paksumpaa, kuin keitot yleensä.)
Lisää lopuksi kerma.
Tarkista maku ja tarjoa keitettyjen kananmunien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti