torstai 6. maaliskuuta 2014

Lohturuokaa

Meillä on ollut tällä viikolla lapset ja kaikenlaista on sattunut ja tapahtunut. Vauhtia ja vipinää on ollut oikein urakalla. Perheen arki on hektistä ja välillä pikku haavereiltakaan ei voi välttyä.
On oltu kipeänä ja juostu lääkärissä, niin nuorimmaisen kuin vanhimmankin kanssa. Lisäksi muutama lisälyönti sydämeen tuli kun keskimmäinen sai koulussa aivotäräyksen, onneksi siitäkin selvittiin säikähdyksellä.

Siitä sainkin ajatuksen, että ruoka on yksi niistä asioista joka saa ajatukset mukavampiin asioihin. Ruokailu ja ruoka on kokonaisvaltainen hyvänolon tuoja. Kun ruoka maistuu hyvälle, näyttää kivalta ja on mieleistä se varmasti myös lohduttaa.
Vaikka perheiden arjessa on kiirettä (työt, koulut, päiväkodit, harrastukset) voi ja pitää välillä pysähtyä ja nauttia hyvästä ruuasta. Kysyä lapsilta ja kumppanilta, mikä olisi mieluinen ruoka ja valmistaa ruokaa toiveiden mukaan. Jos tulee eri toiveita voi arkiviikon ruokalistan laatia niin että joka päivä syödään jonkun lempiruokaa. Pitäkää arkena kiva "meidän perheen toiveiden- teemaviikko". Vielä kun ottaa lapset mukaan ruuanvalmistukseen ja pöydän kattamiseen maistuu ruokakin paremmalle. Jokainen kantaa kortensa ruuanvalmistukseen, eikä se jää vain toisen vanhemman vastuulle.

Meillä arkiviikon toiveruokia on yleensä kala, makaroonilaatikko, lihapullat ja välillä hemmotellaan ja herkutellaan niin, että perunalisäkkeenä on ranskanperunat.

Hyvä ruoka ei myöskään tarkoita pelkästään hampurilaisia ja pizzaa, mutta kun nekin valmistaa itse ja hieman tarkemmin valikoi täytteet ja käyttää lisänä tuoreita kasviksia on nuokin ruuat ehdottomasti hyviä lohturuokia. Lohturuoka voi siis olla myös terveellistä, lohturuoka on siis juuri sitä mitä itse haluat.

Seuraavat ohjeet meidän perheessä valmistettiin tavallisena ja tylsänä arkiviikkona tuomaan hyvää mieltä ja piristystä.
Mukavaa loppuviikkoa ja pidetään huolta rakkaistamme.

Kuvana on vanhasta isoäidin aikaisesta keittokirjasta resepti, joka pisti silmään nimensä takia. -Olikohan tämä sen ajan lohturuoka?



-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti