lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kirjolohikiusaus

5:lle
n.800 g Kirjolohta
5-6 Tasakokoista ja isompaa perunaa
1 Sipuli
1 nippu Tilliä
1 tl Suolaa

1 prk (3,3dl) Kermaa
½ pakettia Voimakasta Koskenlaskijajuustoa
1/4 dl Sitruunamehua
1/4 dl Valkoviiniä
n.½ tl Valkopippurijauhetta


Leikkaa perunat viipaleiksi ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Valuta vesi pois.
Pilko sipuli ja lisää perunoiden joukkoon. Hienonna tilli ja lisää myös tilli perunoiden joukkoon. Lisää myös suola.

Poista Kirjolohesta nahka ja ruodot. (Tai osta kalatiskiltä nahaton ja ruodoton file). Leikkaa kirjolohi suikaleiksi tai paloiksi.

Ota kattila. Laita kattilaan kerma, sitruunamehu, valkoviini, valkopippuri ja pieniksi paloiksi pilkottu Koskenlaskija. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi.

Voitele uunivuoka ja laita noin puolet perunaseoksesta vuokaan. Laita kirjolohet vuokaan ja kalojen päälle loput perunaseoksesta. Kaada päälle Kermaseos.

Paista Uunin alatasolla 200 asteessa n.1 tunti.

Kokeile haarukalla, että perunat ovat kypsiä. Anna vetäytyä n.10 minuuttia ennen tarjoilua.


4 kommenttia:

  1. Tein tämän ohjeen pohjalta kinkkukiusauksen ja kyllä tuli hyvääää vaikka karsinkin Koskenlaskijan pois kukkaron nyöriä kiristellessä. Käytin sitten sen sijasta Valion kolmen juuston kermaa, jota jääkaapista löytyi.
    Tätä lohiversiota testaukseen sitten seuraavaksi :)

    VastaaPoista
  2. Moi Katja!
    Kiva kuulla. Itse tykkään myös tuosta ohjeesta ja se on meidän perheen lasten suosikki!! Resepti on myös simppeli tuunattava. Kokeileppa ensi kerralla tillin tilalle timjamia tai rakunaa ja kalan tilalle broileria.

    VastaaPoista
  3. Nam, nälkä tuli ja kokeiltava on - kiva idea Hanna!!!

    VastaaPoista
  4. Moikka Heli!
    Kannattaa kokeilla ja jos kokeillessa tulee hyviä ideoita, kerro niistä myös tänne.

    Tämä on moneen kertaan testattu ohje, joten toimii varmasti. :) Makoisia testailuja!

    VastaaPoista